Slimme hulpmiddelen voor een zelfstandiger leven

In deze video laat ergotherapeut Ellen van Rossum twee slimme hulpmiddelen zien die mensen helpen om langer zelfstandig te blijven functioneren. Dit is een belangrijk onderdeel van ergotherapie, waar het niet alleen om zorg draait, maar ook om het ondersteunen van mensen in hun dagelijks leven.

Eigen regie behouden

"Ergotherapie is meer dan zorg verlenen", legt Ellen uit. "We willen mensen helpen om hun zelfstandigheid te behouden, ook als dagelijkse taken moeilijker worden. Neem bijvoorbeeld het aan- en uittrekken van steunkousen. Veel mensen vinden dat lastig, vooral als ze ouder worden of een beperking hebben. Door slimme hulpmiddelen in te zetten, kunnen we hen een stukje eigen regie teruggeven."

Een van de hulpmiddelen die Ellen in de video laat zien, is een speciaal apparaatje waarmee het aantrekken van steunkousen veel eenvoudiger wordt. Het tweede hulpmiddel richt zich op het vergemakkelijken van andere dagelijkse handelingen, zodat mensen minder afhankelijk zijn van de thuiszorg en langer thuis kunnen blijven wonen.

Samenwerking met de thuiszorg

Vaak werken ergotherapeuten zoals Ellen samen met de thuiszorg. "We kijken wat een cliënt zelf nog kan, waar de problemen liggen, en welke hulpmiddelen het beste kunnen helpen", vertelt ze. Het doel is altijd om mensen te ondersteunen op een manier die past bij hun situatie, zodat ze zich weer zekerder voelen in hun eigen huis.

Kom de Slim Langer Thuis expositie bekijken

Ben je benieuwd naar meer slimme hulpmiddelen die bijdragen aan langer zelfstandig wonen? Kom dan naar de Slim Langer Thuis expositie. Hier kun je verschillende oplossingen zien en ontdekken hoe ze in jouw dagelijks leven kunnen helpen. Klik [hier](https://www.degoedenieuwetijd.nl/slimlangerthuis) voor meer informatie over de openingstijden en een overzicht van de verkooppunten.

De kracht van samenwerking:

Bijdragen aan ons initiatief?