Achthuizen: samen kom je verder!

In het Dorp van Morgen, Achthuizen, wordt er alles aan gedaan om met elkaar fijn te wonen en te leven. In een dorpsgemeenschap waar diverse verenigingen en clubs eraan werken om naar elkaar om te kijken, is het prettig toeven. Ook D’8Huiskamer probeert daar een steentje aan bij te dragen door regelmatig met een leuk activiteitenaanbod voor jong en oud te komen.

Samen kom je verder

Op 28 juni werd er weer een gezellige 8’JAC/jeugdsoos georganiseerd. In verband met het mooie weer vonden de activiteiten buiten plaats. Stichting ZIJN/jeugdwerk had gezorgd voor een pannakooi waar de jeugd een balletje kon trappen. Ook was er een bingospel.

De samenwerking tussen basisschool De Achtsprong en D’8Huiskamer is nog eens onderstreept, doordat een groep trouwe bezoekers van D’8huiskamer door school werd uitgenodigd voor de eindejaarsactiviteiten. Op 10 juli werd namelijk het certificaat ‘afvalvrije school’ uitgereikt en op 11 juli vond in de gymzaal de eindmusical van groep 6/7/8 plaats.

Een kleine 10 jaar geleden heeft de Dorpsraad Achthuizen een verzoek bij het Bisdom ingediend om de Rooms-Katholieke kerk, onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming, te voorzien van buitenverlichting. Dankzij de inzet en hulp van een aantal medewerkers van de Gemeente Goeree-Overflakkee is er een akkoord voor het plaatsen van een lichtmast gekomen. Op 18 juli is de lichtmast geplaatst en sindsdien is het monumentale pand prachtig verlicht.

Eenvoudige tablet kosteloos uitproberen

Vanaf deze zomer kunnen inwoners uit het dorp een eenvoudige tablet voor 8 weken uitproberen. Beeldbellen met familie en vrienden kan hiermee met één druk op de knop en met de handige agenda wordt geen afspraak meer vergeten. De familie Huibrechtse is als eerste in he dorp gestart. Na een korte instructie namen zij de tablet op 19 juli mee naar huis.

De tablet werkt met Wifi en is te verkrijgen in D’8Huiskamer. Het uitproberen is kosteloos en helpt digivaardigheid, en daarmee zelfredzaamheid, in de hand. Vrijwilligers zijn geschoold om uitleg te geven en zij helpen geïnteresseerden op weg.

Toekomstige activiteiten

In de periode van 26 juli tot en met 25 augustus vervallen alle activiteiten, behalve de koffiemorgen op donderdagochtend vanaf 10 uur. Daarna start het activiteitenprogramma vanaf 26 augustus weer op met MBVO (MeerBewegenVoorOuderen). Vrijwilligers van ‘de Volhouders Achthuizen’ organiseren vervolgens op 28, 29 en 30 augustus een ‘Tentendurp’ voor de jeugd, die op feestelijke wijze wordt afgesloten in samenwerking met het 8’JAC/jeugdsoos.

Kom ook eens langs in D’8Huiskamer in Achthuizen, waar inwoners, vrijwilligers en professionals samen werken aan het Dorp van Morgen.

De kracht van samenwerking:

Bijdragen aan ons initiatief?